Saturday, June 17, 2006

The Holand Fans watch a game with just an underwear!

Хиляди холандски фенове са изгледали победата на своите любимци над Кот Д'Ивоар вчера по бельо, тъй като били обути в панталони с рекламни надписи на компания, която не е партньор на ФИФА.

Колоритните "оранжеви" запалянковци били спрени на входа на стадиона в Щутгарт от стюардите, тъй като повечето от тях носели върху дрехите си логото на холандската бира Бавария. Стюардите помолили феновете да махнат надписите, ако искат да влязат на стадиона и така голяма част от тях останали по бельо.

Американската пивоварна компания Будвайзер е един от официалните спонсори на световното първенство, а ФИФА ревностно брани своите спомоществуватели и не допуска реклами на фирми, които не са партньори на ФИФА.

"Естествено ФИФА не може да каже на зрителите какви дрехи да носят на стадиона, но в този случай става въпрос за хиляди души, които носели едни и същи рекламни продукти, които съответно ще бъдат забелязани по телевизията. Това ми изглежда като целенасочен опит за рекламна кампания", заяви говорителят на ФИФА Маркус Зиглер.

От холандската пивоварна Бавария заявиха, че е "смехотворно и прекалено" да се събличат дрехите на феновете и че компанията ще се оплаче във ФИФА.

No comments: