Thursday, June 22, 2006

Япония загуби с 1:4 от Бразилия

Япония загуби с 1:4 от Бразилия в последен мач от група F на Световното първенство по футбол. За "кариоките" точни бяха Роналдо на два пъти, Жуниньо и Жилберто, а преди това Кейджи Тамада откри резултата в 34-ата минута.

Тимът на Карлос Алберто Парейра бе с доста промени в стартовия състав в сравнение с предишните мачове, което се отрази на отбора в началните минути на срещата. Световните шампиони допуснаха гол в 34-ата минута, когато Кейджи Тамада бе изведен от Алекс и останал сам срещу Дида не сгреши.

В даденото от съдията продължение на първата част, след пас на Сисиньо, Роналдо с глава изравни за 1:1. През второто полувреме, бразилците се разиграха и логично стигнаха до пълен обрат. В 53-ата минута, Жуниньо Пернамбукано с далечен удар от 25 метра свари неподготвен вратаря на японците Йошикацу Кавагучи, с което изведе своите напред.

След втория гол японците изгубиха надежда и шест минути след това, "кариоките" решиха всичко в срещата. След пас на Роналдиньо, Жилберто с диагонален удар по земята покачи на 3:1. в 80-ата минута Роналдо бе точен за втори път. Нападателят на Бразилия се възползва от пас на Жуан и фиксира крайното: Бразилия ? Япония 4:1.

No comments: