Tuesday, June 27, 2006

ФИФА няма намерение да използва по двама главни съдии

ФИФА обяви, че все още няма намерение да използва по двама главни съдии за един мач, въпреки тежките критики, които се изсипаха върху реферите на световното първенство по футбол в Германия.
За момента няма да се въвеждат и телевизионните повторения в помощ на съдиите, както и специална апаратура, която да показва дали топката е преминала голлинията, тъй като не е достатъчно надеждна.

Говорителят на световната футболна централа Маркус Зийглер съобщи, че вече се правят експерименти с двама рефери, но в момента "това не е верният път".

След 54 мача на Мондиал 2006 са показани 24 червени и 298 жълти картони, което е абсолютен рекорд. Руският рефер Валентин Иванов си навлече гнева на Сеп Блатер, президент на ФИФА, след като вдигна 4 червени и 8 жълти картона по време на осминафиналния мач Португалия - Холандия (1:0). Греъм Пол сътвори също уникален гаф като три пъти дава жълт картон на хърватина Йосип Шимунич преди да го изгони.

В сряда Съдийската комисия към ФИФА ще прецени кои от 22-та рефери ще останат за последните двубои от първенството в Германия.

No comments: