Sunday, June 25, 2006

Португалия отстрани Холандия в един луд, луд мач

16 жълти картона!!! 4 червени....кво поече да кажа...грандиозен мач...грандиозно меле...може би най-интересния и наи-жизнен мач игран досега...даже кво може би..тва си беше така....нема да казвам снощи кви агресий ма избиха след като гледах всички тия 90 минутни сцени. Всеки знае колко голям фен сам На Холандия...и за тва снощя бях в траур.
аз поече няма пиша че само кат са сетя и ма избива на агресия -_-
ей тая новина ще постна вместо коментар.





Португалия победи Холандия с 1:0 в осминафинален мач от световното първенство по футбол в Германия. Единственият гол в мача отбеляза Мъниш в 23-та минута.
Безспорно най-драматичният двубой. Изпъстрен с множество единоборства и белязан с рекорден брой наказателни картони.

Мачът започна двуостро, като атаки се редяха и в двете посоки. Още в първата минута Марк ван Бомел отправи силен удар, който мина на сантиметри от десния страничен стълб. За Португалия изгодни положения пропиляха Педро Паулета и Кристиано Роналдо.

В 15-та минута Ариен Робен получи добър пас зад защитата, навлезе в наказателното поле, но там се засуети и не успя да затрудни Рикардо Перейра.

Осем минути след това португалците откриха резултата. Красива триходова комбинация мина последователно през Деко, Паулета и завърши с гол на Мъниш. Последният финтира защитник и забоде топката в горния ляв ъгъл за 1:0.

Холандците се опитаха да отвърнат на удара, но всички техни атаки се разбиваха пред наказателното поле на Португалия. Един удар на Робин ван Перси в 27-та минута профуча покрай португалската врата.

В 34-та минута Кристиано Роналдо бе принуден да напусне терена. Нападателят на Манчестър Юнайтед беше грубо изритан от Халид Буларуз, а след смяната му с Шимао Саброса се забелязаха и сълзи в очите на младата звезда.

Пет минута по-късно Робин ван Перси навърза няколко защитника, но последвалият удар не можа да намери очертанията на вратата.

Минута преди края на първото полувреме Педро Паулета бе близко до второ попадение. Шимао Саброса проби по крилото и намери непокрития нападател на ПСЖ, който стреля мигновенно, но Едвин ван дер Саар демонстрира класа и спаси.

В даденото от съдията Валентин Иванов продължение отборът на Луиш Фелипе Сколари остана с десет човека. За втори жълт картон играта напусна Франсиско Кощиня.

Вихрено начало на второто полувреме. В 48-та минута удар на Филип Коку разтресе напречната греда. В ответната атака Мигел Монтейро бе близо до втори гол за Португалия. Минута след това Марк ван Бомел затрудни максимално Рикардо Перейра.

След като контузи Кристиано Роналдо, в 63-та минута Халид Буларуз се опита да нокаутира Луиш Фиго, за което получи втори жълт картон и отиде под душовете.

Грозни сцени се разиграха в 70-та минута. След едно неспортменско решение на холандците да не върнат топката, последва грубо нарушение от страна на Деко, при което се заформи невероятно меле и много жълти картони и за двата отбора. Руският съдия Валентин Иванов определено изпусна мача.

В тези минути на стадион Франкенщадион в Нюрнберг футбол не се игра, а пък Деко Соуса пое към съблекалните в 78-та минута - и той за втори жълт картон.

От тук до края на мача "лалетата" натиснаха своите съперници, но не успяха да оползотворят множеството положения за изравняване на резултата.

No comments: